08
Oct
2023

Solister i Allhelgonahelgen

Just nu är kören mitt uppe i repetitionerna inför vår konsert i Allhelgonahelgen och vi vill bara berätta att vi kommer att få hjälp av två lokala stjärnor i form av Sabina Zweiacker och Sebastian Durán i solistinsatserna.

Vi kommer att bjuda på välkänd musik i form av det älskade Requiem av Gabriel Fauré, men också lite mindre kända verket Miserere av Jan Dismas Zelenka. Det blir konsert den 4e november kl 16:00.

Sabina Zweiacker, född 1984, kommer från Rinkaby i norra Skåne och tog examen 2012 i klassisk sång vid Musikhögskolan i Malmö. Hon har varit sopransolist med Skandinaviens största orkestrar, däribland Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radios Symfoniorkester, Göteborg Symfoniker och Oslo Filharmonien. Sabina spelade en av huvudrollerna i den nyskrivna operan "Hion om Natten" med Norrköpings Symfoniorkester 2014, samt mottog Kristianstads Kultur-stipendium.

Sebastian Durán, född 1989 i Kristianstad, tog examen från Musikhögskolan i Malmö 2013 och från Operahögskolan i Stockholm 2016 och har gjort flera operaroller som huvudroller i Don Giovanni och Hamlet men är även en uppskattad solist i konserter och oratorier.

Sebastian har vunnit flera priser bland annat både jurypriset och publikpriset OVIS i Malmö 2017, Bayreuth-priset 2017 och första pris i den skandinavisk-baltiska tävlingen Havets Röst / Meren ääni 2018.